Dubbell-Skala Urea Refraktometer för Urea-baserade Diesel Exhaust Fluid (DEF)

5.998 kr

Refraktometer för Selective Catalytic Reduction (AdBlue)

Artikelnr: 52-DEF2 Kategori:
 

Beskrivning

Sedan 2010 ställs större krav på dieseldrivna fordon för att uppfylla striktare nya riktlinjer för EPA utsläpp. Fordonstillverkare använder bl.a. Selective Catalytic Reduction (SCR) för att harmonisera med de nya kraven.


Selective Catalytic Reduction system utnyttjar flytande urea, en kväve-baserad förening, för behandling av dieselavgaser i en speciell katalysator. Vätskan kallas Diesel Exhaust Fluid (DEF) i USA och AdBlue ® i Europa. Den består av en mycket specifik koncentration av vattenhaltig urea i avmineraliserat vatten. Detta Injiceras i de heta avgaserna som en fin dimma, omvandlar urea till ammoniak som omvandlar skadliga kväveoxider (NOx) till ofarligt kvävgas och vattenånga.


Palm Abbe är det bästa försvaret mot utspädd DEF.


Den rätta koncentrationen av dieselavgaser Fluid (DEF) är avgörande för att minska skadliga utsläpp av kväveoxider och förlänga livslängden på SCR-komponenter. Ojämn koncentration av så lite som +/- 0,8% kommer att förhindra en DEF vätska från att uppfylla verkan. DEF-utspädning eller kontamination kan påverka systemets prestanda och underhållskostnader. Det största föroreningshotet är vattenutspädning, men utan rätt verktyg är det nästan omöjligt att veta om en DEF försörjning har spätts.


Palm Abbe DEF-202 ger konkreta resultat på bara några sekunder.


Misco Palm Abbe DEF-202 refraktometern är en idealisk metod för att testa DEF vätska så att den har rätt koncentration och att den inte spätts eller manipulerats. Det tar bara några droppar DEF och ett par sekunder att utföra ett test och resultatet är exakt till +/- 0,1% ureakoncentrationen.

Specifications

När några droppar av provet har lagts i den rostfria provskålen på refraktometern, trycker du bara på en knapp för att initiera en avläsning. Inom några sekunder kommer ureakoncentrationen att visas på den stora bakgrundsbelysta LCD-displayen. Refraktometern kan enkelt kalibreras till vatten med ett tryck på en knapp.


Nyckeln till precisionen och noggrannheten hos refraktometern är Palm Abbes “optiska motor”. En kombination av safiroptik med hög brytningsindex kombinerat med en detektor array med 1.024 element. Dessutom automatisk temperaturkompensation vid avläsningar över ett brett temperaturområde.


Palm Abbe är det definitiva valet i DEF Testing.


American Petroleum Institute (API), en ideell branschorganisation och opinionsbildning grupp för olja och naturgas industrin, laddas med certifiera tillverkare av dieselavgaser Fluid (DEF) för selektiv katalytisk reduktion (SCR) utrustad dieselmotorer i Nordamerika . Det bästa sättet att säkerställa en god DEF vätska är att bara köpa urea som bär API certifiering och ofta testa vätskan med en Misco refraktometer för att säkerställa att den uppfyller kvalitetskrav.


Endast en Refraktometer kan berätta om det är definitivt DEF.


Alternativen är, ytterligare skalor för mätning urea densitet, specifik vikt, och fryspunkten. Liksom, kylvätska koncentration och fryspunkten, bromsvätska vattenhalt eller koka punkt, och vindrutan spolarvätska. Det finns även en gummi rustning jacka (i en av tre olika färger) och en praktiskt taget oförstörbara förvaringsväska.

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Dubbell-Skala Urea Refraktometer för Urea-baserade Diesel Exhaust Fluid (DEF)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *